Jdi na obsah Jdi na menu

turnaj přípravek - Přeštice - 23.2.2014

Nejmladší děvčata z  oddílu mladších žaček se v neděli 23.02.2014 již podruhé v letošní zimě zúčastnila turnaje přípravek. Nyní v tělocvičně v Přešticích.

Pravidla pro přípravku jsou trošku jiná než u národní házené. Hraje se na menším hřišti, menší je i brankoviště a co je nejdůležitější – na hřišti hrají najednou vždy pouze 4 hráči (3+1) – brankář a tři hráči v poli, tzn. že všichni útočí a zároveň i brání. Družstva mohou být i smíšená - holky a kluci mohou hrát dohromady.

Nejprve se naše děvčata utkala s děvčaty z družstva TJ Přeštice, se kterými smolně prohrála o jednu branku, 2:3. Dalším soupeřem byli kluci z družstva Sokola Kyšice A, se kterými děvčata prohrála o dvě branky, 4:6. Pak ale následoval důležitý „boj“ se smíšeným družstvem Sokola Tymákov, který děvčata vyhrála rozdílem jedné branky, 5:4. Posledním zápasem byl zápas se Sokolem Kyšice B, který naše děvčata jednoznačně ovládla a vyhrála 2:5. Díky dvou výhrám se nakonec naše družstvo umístilo na výborném 3. místě, škoda jen prohraného zápasu s družstvem Přeštic, výsledek mohl být ještě lepší. 

 

Turnaj přípravek se moc povedl, děvčata získala další zkušenosti a hráčské dovednosti. Všechny holky zaslouží velkou pochvalu.

Protože se hrací systém přípravek velmi osvědčil, domluvili se trenéři jednotlivých oddílů, že v jarní části sezóny budou v tomto hracím systému pokračovat. Děvčata si tak budou zase o něco „jistější“ na hřišti a budou zase o něco lépe připraveny pro budoucí „boje“ za mladší žačky.

Pokud by byl se strany dětí a rodičů zájem, je možné pokračovat v tomto hracím systému i v příští sezóně, ve které  by mohly hrát všechny děti narozené po 1.9.2005. Máte-li tedy zájem, aby se Vaše ratolest seznámila s národní házenou tímto netradičním, ale o to intenzivnějším způsobem, rádi všechny nové zájemce (kluky i holky) přivítáme. Kontakty jsou na našich webových stránkách, sekce kontakty. Tak se ozvěte!!! 

Zlatka Černá a Jiří Synáč  

 

fotka-turnaj-pripravek--prestice.jpgLežící zleva: Anička Sýkorová, Natálka Řípová
Klečící zleva: Barborka Blažková, Karolínka Šlajsová, Petruška Krejčová, Štěpánka Řezanková a Maruška Synáčová
Stojící zleva: Barborka Řezanková, Natálka Šůsová a Simča Tremlová.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Facebook

Kontakt

TJ Sokol Blovice, oddíl Národní házené

Tyršova 270
336 01 Blovice

IČ 49180461

nhsokolblovice@seznam.cz

Statistiky

Online: 15
Celkem: 871911
Měsíc: 10418
Den: 498