Jdi na obsah Jdi na menu

19. kolo 1. ligy žen - ženy a - studénka 11:8 (7:5)

Ostatní výsledky:

Krčín - Chomutov 21:16 (9:8)
Dobruška - Žatec 29:12 (16:7)
Hlinsko - Přeštice 8:10 (5:6)
Modřany - Příchovice 12:29 (7:13)
Tymákov - Rokytnice 24:14 (12:5)

  Sestava:

branka - M. Šimandlová, I. Šebová ml.

            obrana - H. Zelená, L. Fialová, V. Houdková, K. Strnadová

útok - A. Dardová 7, H. Houfková 3, K. Davídková 1, N. Szakosová

 

            V prvním ze dvou víkendových klání jsme na domácím hřišti přivítaly hráčky moravské Studénky. Ta stejně jako my balancuje na hranici sestupu z 1. ligy, před utkáním se nacházela příčku před námi s náskokem jediného bodu. Oběma týmům tedy šlo o veledůležité body.

            Skóre zápasu otevřely hostující hráčky, my dokázaly z protiútoku odpovědět. V zápětí jsme dalším gólem šly do vedení 2:1 a od tohoto momentu jsme již během celého utkání nemusely dotahovat. Do stavu 3:3 byla hra vyrovnaná. Zhruba v 10. minutě se z oblohy spustil déšť, který postupně zesiloval a výrazně ovlivnil hru hlavně v útoku. Za vydatného lijáku a bouřky nakonec rozhodčí Hejl na cca deset minut hru přerušil a čekalo se, až se počasí umoudří. Po vrácení se zpět na hřiště jsme převzaly otěže do svých rukou a soupeřkám dokázaly odskočit na rozdíl tří branek. Za stavu 7:4 nám nebyl chybně uznán jasný gól a místo vedení 8:4 hráčky Studénky z následné akce stáhly náš náskok na 7:5. Tímto poměrem také skončil 1. poločas.

            Začátek druhé půle opět začal v dešti, který ale tentokrát trval jen chvíli. Moravanky snížily na 7:6, my jsme první gól ve druhé půli vsítily až po několika minutách hry. Naše obrana v čele s brankářkou Šimandlovou ovšem skvěle likvidovala střelecké pokusy hostujících hráček a držela tak naše šance na zisk dvou bodů nad vodou. Obrana hostí přitvrdila a my v útoku schytávaly jednu ránu za druhou, hřiště musela po nevybíravém zákroku studénské záložnice opustit silně otřesená útočnice Davídková. Branek padalo málo, do stavu 10:8 jsme stále neměly výhru v kapse, oddychnout jsme si tak mohly až tři minuty před koncem, kdy právě Davídková proměnila svoji šanci na brankovišti a zvýšila na konečných 11:8.

 

            Získaly jsme tak potřebné body, v tabulce přeskočily právě Studénku a posunuly se na 10. místo. Celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, v útoku tradičně zářila Dardová. Velký dík patří fanouškům a bubeníkům, kteří vytvořili perfektní atmosféru a celý zápas nás hnali za vítězstvím.

 

Hana Houfková, kapitánka družstva

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Facebook

Kontakt

TJ Sokol Blovice, oddíl Národní házené

Tyršova 270
336 01 Blovice

IČ 49180461

nhsokolblovice@seznam.cz

Statistiky

Online: 7
Celkem: 874047
Měsíc: 11593
Den: 616