Jdi na obsah Jdi na menu

14.-15.kolo OP-ženy

14.kolo: Blovice "B"- Chudenice 22:17 (13:10)

15.kolo: Nezvěstice- Blovice"B" 25:19 (12:10)

 

 

Ženy B : Sokol Chudenice 22:17 (13:10)

 

Sestava:

 

brankářky: Simona Vyletová a Zlatuše Černá

obrana: Michaela Janochová, Petra Eretová, Markéta Punčochářová, Martina Punčochářová

útok: Kateřina Štenglová (10), Veronika Ballínová (5), Lucie Sýkorová (3), Martina Třísková (3), Denisa Brunnerová (1)

 

   Na základě rozlosování jsme měly první kolo Oblastní přeboru volno. Nastoupily jsme tedy až do druhého kola, a to na domácím hřišti proti soupeřkám z Chudenic. Do jarní části sezóny jsme vstupovaly z 6. místa., skóre 106:127 a 4. body. Vzhledem k tomu, že v podzimní části sezóny jsme s celkem Chudenic prohrály, chtěly jsme na domácí půdě soupeřkám prohru vrátit.

 

   K prvnímu jarnímu utkání s námi již nastoupila i útočnice Martina Třísková, která se po delší pauze zúčastnila i zimní přípravy a turnaje v Dobříši. V brance nám také pomohla Zlatka Černá. Do utkání hned v prvních minutách vstoupily lépe soupeřky, které se ujaly vedení. Nenechaly jsme však soupeřky odskočit o více jak dvoubrankový rozdíl a jejich náskok jsme vzápětí srovnaly. Největší hrozbou obrany pro nás byla útočnice Chudenic K. Kacerovská, autorka 11. branek v tomto utkání, která zároveň hostuje do I. ligy v Příchovicích. Ve chvílích, kdy se nám v útoku střelecky nedařilo nás podržela především brankářka Z. Černá. Utkání byl takový souboj dvou střelkyň, kdy skvělý výkon předvedla naše útočnice, a to dorostenka K. Štenglová, která v tomto utkání vstřelila 10 branek.

 

   Utkání bylo zajímáme i pro diváky a padlo poměrně dost branek. Navíc utkání udělat zajímavější i rozhodčí, který odpískal snad pětkrát trestný hod neboli ,,šestku". V utkání jsme zaslouženě zvítězily 22:17, vrátily tak soupeřkám prohru z podzimní části sezóny a získaly první dva body.

 

Utkání vedl rozhodčí Václav Šimice.

 

Lucie Sýkorová

kapitánka družstva

 

TJ Sokol Nezvěstice : Ženy B 25:19 (15:12)

 

Sestava:

brankářky: Simona Vyletová a Barbora Čimerová

obrana: Petra Eretová, Markéta Punčochářová, Martina Punčochářová

útok: Martina Třísková (7), Kristýna Pelíšková (6), Denisa Brunnerová (6), Sýkorová Lucie

 

   Vzhledem k tomu, že nás o víkendu čekalo dvojkolo, odjely jsme v neděli sehrát utkání do nedalekých Nezvěstic. V podzimní části sezóny se družstvu Nezvěstic moc nedařilo a jediné utkání, které vyhrály bylo právě s námi. Po odehraném podzimu bylo družstvo Nezvěstic v průběžném pořadí ještě příčku pod námi. Stejně tak jako v sobotu s Chudenicemi jsme i v neděli chtěly soupeřkám prohru z podzimní části vrátit. Už před odjezdem do Nezvěstic jsme věděly, že to nebude vůbec jednoduché, protože soupeřky budou chtít před domácími fanoušky zvítězit. Navíc jsme do Nezvěstic odjely oslabené bez dorostenek Štenglové s Janochovou, útočnice Ballínové a bez možnosti střídat v obraně.

 

   Do utkání vstoupily lépe soupeřky, které nám hned od začátku odskočily na tříbrankový rozdíl. Celý první poločas jsme se snažily náskok soupeřek srovnat, což se nám vždy povedla maximálně na rozdíl jedné branky. V prvním poločasu se střelecky prosadila především útočnice K. Pelíšková, a to svoji ,,vykláněčkou", kterou snad nikdo jiný neumí. Stav utkání po odehraném prvním poločase byl 15:12. Do druhého poločasu jsme šly s tím, že budeme více aktivní, bojovat o míč a hru nevzdávat. To se nám však příliš nevedlo a soupeřky nás přehrávaly. Bylo znát, že nám docházející síly a tak došlo ke střídání i v obraně, kdy Eretovou vystřídala Sýkorová. Dohrávaly jsme proto posledních 20 minut bez střídání i v útoku. V utkání jsme prohrály 25:19 a ztratily první dva body.

 

Utkání vedl rozhodčí Plaček.

 

Lucie Sýkorová

kapitánka družstva

 

Facebook

Kontakt

TJ Sokol Blovice, oddíl Národní házené

Tyršova 270
336 01 Blovice

IČ 49180461

nhsokolblovice@seznam.cz

Statistiky

Online: 2
Celkem: 871054
Měsíc: 9861
Den: 286