Jdi na obsah Jdi na menu

6 kolo I.ligy žen

Ejpovice - Blovice 18:19 (10:10)

Sestava:

Brankařky: Černá Zlatuše, Baumerová Zdeňka

Obrana: Karlíková Eliška, Janochová Michaela, Zelená Hana, Krejčová Petra

Útok: Dardová Anna (7), Nachtmanová Kateřina (6), Černá Klára (3), Hudecová Zuzana (3), Davídková Eliška

 

V neděli 26.9. jsme vyjeli k dalšímu utkání do nedalekých Ejpovic. To už se k nám do útoku připojila i Anna Dardová, jinak jsme odjížděli ve stejné sestavě jako do Chomutova. Od začátku utkání byla hra velmi vyrovnaná, přesto jsme si stále udržovali náskok jedné – dvou branek. Okolo 20. minuty jsme o náskok přišli a byly to Ejpovice, které vedly, a my museli dotahovat. Dařil se nám rychlý přechod a hra jedna na jednu. Nakonec se nám do poločasu podařilo vyrovnat na 10:10.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře a podařilo se nám odskočit o 3 branky. Místo, abychom zápas rozhodli co nejdříve, přišla hluchá deseti minutová pasáž, kdy jsme přestali proměňovat v jasných šancích a soupeřky se dotáhly na rozdíl jednoho gólu. Vzal jsem si oddechový čas, po kterém jsme proměnili důležitý útok a už jsme si vítězství nenechali vzít. Soupeřky už pouze snižovaly po čase z trestného hodu. Zápas skončil 18:19 pro Blovice, čímž jsme si potvrdili druhé místo v tabulce.

Oproti sobotě to byl velmi pěkný a vyrovnaný zápas, utkání pro diváky. Dobře nám zachytala Zlatuše Černá, obrana odehrála celý zápas ve stejném složení a v útoku se hráčky o branky podělily. Zde nám velmi pomohl návrat do sestavy zkušené Dardové. Nově jsme do zápasu zařadili další herní kombinace, které se nám osvědčily, a po kterých se nám dařilo skórovat. Přesto mi mrzí, jaké vyložené šance někdy nedokážeme proměnit, jinak by jsme mohli dohrávat zápasy s větším klidem.

Další týden nás čeká domácí zápas opět s děvčaty z Chomutova a zároveň se v sobotu 2.10. uskuteční oslavy 100 let od založení házené v Blovicích. Sehrají se utkání všech našich týmů – mladších a starších žaček, dorostenek, žen a mužů. Tímto Vás všechny na tuto akci srdečně zveme a budeme se na Vás těšit!

 

                                                                                                          Marek Nachtman - trenér

 

Facebook

Kontakt

TJ Sokol Blovice, oddíl Národní házené

Tyršova 270
336 01 Blovice

IČ 49180461

nhsokolblovice@seznam.cz

Statistiky

Online: 5
Celkem: 884036
Měsíc: 14974
Den: 502